Zonnepanelen

Zelf je eigen elektriciteit opwekken? Natuurlijk! Zonne-energie is één van de onuitputtelijke energiebronnen en zonnepanelen zijn sterk gedaald in prijs ten opzichte van vroeger. Een goed idee dus! 

eNERGIE BESPAREN

Zonnepanelen zetten, via een omvormer, zonne-energie om in elektriciteit. Deze elektriciteit kan u zelf gaan gebruiken. Indien u niets op dat ogenblik nodig heeft, stuurt u dit terug op het elektriciteitsnet. Op momenten wanneer er geen of te weinig zonne-energie is, zal u terug elektriciteit van het net afhalen. Door deze methode, en het prosumententarief zal u steeds de zonnepanelen optimaal kunnen benutten. 

Als u voor ons kiest, kiest u voor een installatie op maat en zorgen wij dat u het hoogste rendement uit uw zonnepanelen haalt. Daarom komen wij steeds eerst ter plaatse uw dak, energieverbruik en elektrische installatie bekijken. Bij de installatie van de zonnepanelen en omvormer verzorgen wij alles tot in detail. Bijkomend kan u ten allen tijden uw verbruik in real-time nakijken. Een monitoring is steeds inbegrepen in ons totaalpakket. 

Onze kracht is kwaliteit, daarom werken we ook alleen maar met de hoogst kwalitatieve merken zoals Panasonic, LG, Hanover solar, Solaredge, SMA…

Waarom kiezen voor zonnepanelen van REFLOW?

Domitica

In veel gevallen proberen we hernieuwbare energietoepassingen te integreren. Denk maar aan het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit of sanitair warm water, het verwarmen van een gebouw door middel van een warmtepomp, uw woning ventileren met warmte terugwinning geïntegreerd. Het zijn allemaal systemen waardoor u minder zal moeten betalen op de energierekening, waardoor u het klimaat positief veranderd en bovendien kan u nog op een tal van subsidies rekenen. Wij als REFLOW bieden u een totaal, onafhankelijke uitleg aan van wat er momenteel op de markt is en wat de verschillende mogelijkheden in uw gebouw zijn. 

Buiten het hernieuwbare verhaal kan u ook via een makkelijkere weg energie gaan besparen, namelijk slim omgaan met energie. In een paar kleine stappen kan u al aanzienlijk veel geld besparen op verscheidene rekeningen. Denk maar aan het uitschakelen van toestellen na gebruik, zodat er geen sluimerverbruik meer optreedt, de koelkast een graadje hoger zetten indien dit nog toegelaten is, de was ophangen in plaats van telkens de droogmachine te gebruiken, … . Eerst en vooral onderzoeken wij aan de hand van een energie-audit waar het meeste verbruik van uw woning vandaag komt. Daarna voeren we een gedetailleerd kijk uit op de installaties zodat u met een paar ingrepen 100% energie kan besparen.