FAQ

Veel voorkomende vragen van onze klanten.

Kan ik kiezen voor zelfbouwpakketten bij Reflow?

U kan bij Reflow vrijblijvend een offerte opvragen voor enkel materiaal. Indien gewenst tekent Reflow ook de uitvoeringsplannen. Heeft u hier meer vragen over, raden wij aan contact met ons op te nemen.

Kan ik bij Reflow terecht voor het onderhoud van mijn gas(condensatie)ketel?

Zeker, Reflow is een gecertificeerd aannemer en voert daarbij ook het verplichte onderhoud uit voor uw gasketel, met bijhorende attesten. NOTA: Reflow doet enkel onderhoud op Vaillant en Viessmann gas(condensatie)ketels.

De prijs van een periodiek onderhoud is €160 excl. BTW, kilometerheffing en eventuele reparaties.

Kan ik een eenmalig premie voor mijn zonnepanelen krijgen bij Reflow?

Ja, u heeft recht op een eenmalige premie van de Vlaamse Overheid als u uw zonnepanelen laat installeren door Reflow. De eenmalige premie kan u enkel bemachtigen als de installateur een RESCERT-certificaat heeft. Reflow en zijn installateurs beschikken over het RESCERT-certificaat.

Meer info omtrent premies voor zonnepanelen vindt u hier.
Meer info omtrent premies voor thuisbatterijen vindt u hier.

Kan ik bij Reflow terecht voor een herstelling?

U kan bij Reflow terecht voor een herstelling aan uw installatie. Reflow tracht steeds de beste service te bieden voor zijn (potentiële) klanten. Dit wil zeggen dat wij ook service na verkoop bieden.

Heeft u een defecte ketel, ventilatie of simpelweg een stroompanne die u niet krijgt opgelost? Reflow probeert zo snel mogelijk ter plaatse te komen voor u uit de nood te helpen.

Heeft u momenteel een nood aan een herstelling? Neem dan telefonisch contact met ons op (enkel tijdens de openingsuren)