AIRCO

Kan een Aircosysteem koelen en verwarmen?

Als u denkt aan Aircosystemen, denken de meeste mensen aan het afkoelen van ruimtes. Vandaag de dag is dit niet meer het geval. Aircosystemen kunnen perfect een ruimte op de gewenste temperatuur houden door zowel te koelen als te verwarmen.

Een airco met warmtepomp gebruikt de warmte van de omgevingslucht om de woning te verwarmen en te koelen. Het toestel verbruikt dus geen fossiele brandstoffen, alleen een elektriciteitsaansluiting is nodig. Het is dan ook een milieuvriendelijk toestel. 

Hoeveel energie verbruikt Aircoconditioning?

We kunnen gerust uitgaan van een gemiddeld opgenomen vermogen van 1,0 kWh.. Vaak zal dit in de praktijk lager uitvallen, maar het kan ook wat hoger uitvallen als je het apparaat op vol vermogen in een warme ruimte laat draaien. 

Hoeveel kost het gebruik van Aircoconditioning?

De gemiddelde kostprijs voor 1kWh is ongeveer €0,28. Dit wil zeggen dat een airco gemiddeld per uur €0,28 kost. Op een volledige dag (8u) kost dit gemiddeld €2,25.

Onze Merken:

Voor de realisatie van onze aircosystemen werken wij nauw samen met partners die kwaliteit en energie-efficiëntie hoog in het vaandel hebben. Zo werken we samen met fabrikanten als Daikin, Panasonic en Viessmann.

Klaar voor frisse zomers en warme winters? Contacteer Reflow voor een vrijblijvende offerte.

Galerij